You are here: Home Info credite rapide Credite daca esti inscris in Biroul de Credit

Credite daca esti inscris in Biroul de Credit

Persoanele cu istoric negativ inscrise in Biroul de Credit mai au o sansa la IFN-uri pentru obtinerea unui imprumut.

Cea mai frecventa intrebare pe care o primim pe adresa noastra de email este aceasta: de unde pot sa iau un credit, daca sunt inscris in Biroul de Credit? Multi romani se intreaba care sunt IFN-urile ce acorda credite rapide fara verificari la BC.

Avand in vedere numeroasele cazuri sociale, oameni care si-au pierdut locul de munca, oameni care sunt in situatii financiare dificile, oameni care au nevoie urgenta de bani, insa nimeni nu le mai acorda un imprumut avand in vedere istoricul negativ legat de alte credite (intarzieri la rambursare, de regula, intarzieri ce le-a adus si un scoring negativ in Biroul de Credit), ne-am gandit sa analizam un pic piata creditelor nebancare si sa descoperim impreuna care sunt IFN-urile ce acorda credite fara verificari la BC.

Pentru anul 2020, dorinta cea mai mare a multora dintre romani ramane accesarea unui imprumut in conditii avantajoase. Insa, daca cu cativa ani in urma ai avut un credit si nu ti-ai platit ratele la timp, cu siguranta astazi apari cu un scoring negativ in Biroul de Credit. Deci, daca doresti accesarea unui nou imprumut va fi greu sa-l obtii pentru ca majoritatea institutiilor financiare (toate bancile si aproape toate IFN-urile) verifica prezenta ta in Biroul de Credit.

Exista si cetateni care s-au imprumutat ca sa-si plateasca ratele unui credit bancar, multi au facut greseala sa acceseze credite rapide nebancare, pentru a acopri ratele unuia ipotecar.

Va imaginati ce inseamna sa te imprumuti cu o dobanda de 4000%, ca sa acopri un credit cu o dobanda de 5%. In fine, eu m-am saturat sa tot dau sfaturi si sa spun oamenilor ca, a-ti rostogoli un credit printr-un alt credit, reprezinta moarte sigura, insa, aflati intr-o situatie de gen, oamenii reactioneaza manati de dorinta de a-si pastra situatia actuala.

Pana la urma, nu este nimic anormal sa vrei sa-ti pastrezi locuinta, apeland la un credit, insa, nu poti sa accesezi un credit rapid nebancar pentru a-ti plati ratele la un credit ipotecar. Acest lucru nu poate sa-ti aduga decat o inglodare si mai accentuata in datorii, nimic altceva.

Citeste si  Cumparaturi numeroase? Cum faci fata cheltuielilor?

Sfatul meu, pentru cei aflati intr-o astfel de situatie, este sa discute cu banca, sa gaseasca o solutie de refinantare, eventual cu prelungirea contractului de credit pe o perioada mai lunga, avand astfel posibilitatea de a-si diminua ratele actuale. Insa, discutia cu banca trebuie avuta inainte de a ajunge in situatia de a nu-ti plati ratele. Trebuie sa iei masurile necesare in momentul in care stii ca nu te poti tine de niste termeni contractuali.

Cuantificand astfel de situatii, iata ca putem lesne sa ne dam seama, de ce oamenii cauta credite rapide fara verificari la Biroul de Credit.

Sa va spun ca sunt din ce in ce mai putin IFN-uri care nu tin cont de verificarile acestei firme – Biroul de Credit, caci, pana la urma, chiar si IFN-urile sunt firme ce doresc sa scoata profit din activitatea pe care o desfasoara, iar activitatile riscante, de genul celei de a acorda credite pentru restantieri, reprezinta o varianta din ce in ce mai putin profitabila.

In fine, exista totusi, societati ce acorda credite si celor inscrisi in Biroul de Credite, insa, dobanzile practicate sunt de regula mari, iar daca tineti cont de ce va spuneam mai sus, ca in cele mai multe din cazuri, ar fi bine sa evitati sa va imprumutati cu o dobanda mare, pentru a va plati un credit cu dobanda mica, sfatul meu este mai bine sa cautati alte solutii.

Obtinerea unui credit cu istoric negativ este destul de dificila in conditiile in care nu ti s-a imbunatatit deloc bonitatea de la momentul in care ai inregistrat restanta la banca.

Poate fi o solutie aceasta apelare la creditele rapide, doar daca aveti nevoie urgenta de bani pentru diverse probleme ce nu sufera amanare: aveti o urgenta medicala, aveti de platit o amenda, vreti sa va reparati un obiect electrocasnic, vreti sa-i cumparati copilului rechizite pentru noul an scolar, etc. In astfel de cazuri, chiar daca sunteti inscrisi in Biroul de Credit ca rau-platnic, pentru ca ati intarziat in trecut cu plata ratelor, puteti apela fara mari deranjamente la aceste credite rapide de la IFN.

Citeste si  Imprumuturi justificate prin decizii rapide

Restantierii, cei inscrisi in Biroul de Credit ca rau-platnici, sunt fericiti cand gasesc o societate nebancare care sa le acorda credite. Din experienta va spun ca, majoritatea restantierilor, pur si simplu dau navala pe o Institutie FInanciara Nebancara nou patrunsa in piata, cu speranta ca in sfarsit au gasit solutia la problemele lor financiare.

Sunt, cum spuneam mai sus, IFN-uri ce nu resping din start ideea de a acorda credite rapide pentru restantieri. Insa, fiecare in parte ne spun ca analizeaza situatia fiecaruia si aproba sau resping cererea de credit, de la caz la caz. Iata si cateva dintre ele: Provident, Cetelem, Ferratum.

Sunt si societati care ne spun foarte clar ca nu tin cont ca esti restantier si ai un istoric negativ la Biroul de Credit.

Iata cateva dintre aceste IFN-uri care acorda credite celor inscrisi in Biroul de Credit:

Telecredit, o societate nebancara ce acorda credite rapide de maxim 500 de lei, pentru primul imprumut. Acest IFN ne spune clar ca nu verifica Biroul de Credit.Iata si cateva detalii ale creditelor rapide oferite de Telecredit: dobanda fixa, dobanda anuala efectiva variaza in functie de perioada de acordare, perioada de acordare este de maxim 30 de zile. Imprumutul Telecredit iti poate aduce sume de bani de maxim 2.000 de lei.

Viva Credit, un IFN ce si-ai modificat produsul de baza – creditul pana la salariu, transformandu-l intr-o linie de creditare pe cinci ani. Astfel, daca te imprumuti la ei si rambursezi in termen de 30 de zile, obtii costuri 0. De la a 31-a zi inainte, vei plati dobanda obisnuita practicata de acest IFN. Vova Credit accepta si persoane cu istoric negativ, adica pe cei inscrisi ca rau-platnici in BC.

Ralfi IFN (sau Garanti Credite de Consum), divizia nebancara a grupului financiar din care face parte si Garanti Bank. Ralfi IFN acorda in 2019, credite rapide fara verificari la Biroul de Credit si nici la Centrala Riscurilor de Credit (CRB – un centru de colectare a informatiilor financiare ce functioneaza in cadrul BNR). Avantajul lui Ralfi IFN este ca acorda si sume mai mari de bani, de pana la 40.000 de lei, atat pentru credite de achizitie dar si pentru nevoi personale, iar perioadele de acordare sunt specifice creditelor de consum – adica de pana la 5 ani. Documentatia solicitata de Ralfi IFN pentru acordarea unui credit este insa unda destul de stufoasa, asa ca trebuie sa va inarmati cu rabdare si evident, sa fiti capabili sa indepliniti cerintelor lor.

Citeste si  Pe termen scurt un credit rapid nebancar online poate fi solutia

Credit Fix, este o noua societate nebancara ce ofera credite rapide, in conditii permisive. Acordarea imprumutului de catre aceasta societate se face in baza buletinului de identitate si a unui extras de cont. Insa, pentru a primii banii doriti, trebuie sa aveti o varsta de minim 18 ani impliniti, sa aveti un venit net de minim 500 lei, sa aveti un cont bancar in care sa va incasati veniturile. Suma maxima pe care o puteti solicita de la Credit Fix este de 3000 de lei, pe o perioada de maxim 62 de zile.

IFN Extra Finance, cu al ei Credit Extra Simplu, o alta societate nebancara ce ofera microcredite ce solicita doar buletinul si extrasul de cont pentru acordarea unui imprumut. La ei suma maxima urca pana la 3000 de lei, insa, perioada de acordare este de 30 de zile maxim.

Asadar, exista variante de credite rapide fara verificari la Biroul de Credite, insa, asa cum v-am spus mai sus, este bine sa accesati astfel de produse financiare doar in cazuri exceptionale, sa nu va aventurati in reesalonari, in rostogoliri ale unor datorii apeland la astfel de solutii de moment.

Acorda o nota, daca ti-a placut!
[Total: Average: ]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies