Sunt persoane care spera sa acceseze un credit fara refuz pentru a nu mai fi respinse de banci.
Nu este de mirare ca ai fost refuzat, daca nu ai un venit bun, daca ai un grad de indatorare mare si un istoric de creditare controversat.
Obtinerea unui imprumut poate sa devina o adeverata bataie de cat cand n-ai un scoring (factor ce cumuleaza totalitatea eligibilitatilor unui client) bun.
Din acest motiv obtinerea unui credit fara refuz poate fi o alternativa de avut in vedere.
Institutiile Financiare Nebancare sunt mai ingaduitoare, insa, si ele resping destui clienti la creditare. Uneori gradul de respingere urca spre 50%.
Ca sa ti se aprobe un credit nebancar trebuie sa indeplinesti conditiile gradului de indatorare similar cu cel al bancilor.
Regula gradului de indatorare este valabila pentru toti clientii si pentru toti creditorii carora li te adresezi.
Orice cetatean care vrea sa se imprumute, fie la bana, fie la IFN, trebuie sa aiba un grad de indatorare mai mic de 40% pentru creditele in lei si respectiv, mai mic de 20% pentru cele in euro.
Avantajul accesarii de la IFN este timpul scurt de aprobare si o mai mare permisivitate in privinta altor conditii, ca de exemplu in ceea ce priveste istoricul de creditare.
Sunt IFN-uri de la care poti accesa credite fara Biroul de Credit. Majoritatea IFN-urilor insa te imprumuta daca nu ai restante active.
De la societatile nebancare nu poti imprumuta sume mari de bani, daca apelezi la creditele farra garantii.
De ce acorda IFN-urile credite in conditii mai lejere?
IFN-urile isi acopera riscurile de creditare (inerente cand vine vorba de conditii mai usoare de creditare, adica acceptarea unor persoane cu eligibilitate mai scazuta) prin costuri.
Exista posibilitatea de a solicita un credit fara refuz de la unele IFN-uri cu activitate de creditare digitala.
La banci este cumpa pe dos, bancile solicitand conditii de eligibilitate mai drastice, practica dobanzi mai mici.
Asadar, IFN-urile acorda credite in conditii mai lejere pentru a iesi intru-catva din directia bancilor, mutandu-se pe alt spectru si pe alt public.
In general, persoanele cu venituri mici, cu bonitate redusa, cu istoric negativ de creditare se orienteaza catre IFN-urie.
Persoanele cu bonitate solida, cu venit bun, cu grad de indatorare redus se indreapta catre banci.
Unul dintre motivele pentru care romanii prefera sa se imprumute de la IFN este si timpul scurt de accesare.
Cand ai o problema si vrei sa faci rapid rost de o suma de bani, cea mai sigura cale de a-i obtine este de a apela la un credit nebancar acordat online. Imprumuturile online de la IFN sunt printre cele mai rapide produse financiare ce pot fi accesate.
Nu doar eligibilitatea scazuta ii orienteaza pe romani catre IFN-uri, ci si comoditatea accesarii (de acasa de pe telefon, fara deplasari), discretia si faptul ca nu trebuie sa mai interactioneze cu reprezentantii bancilor.
Solutii de credit fara refuz
1.Institutiile Fnanciare Nebancare clasice
Multi dintre cei care nu au avut o experienta tocmai fericita cu bancile apeleaza la institutiile nebancare.
IFN-urile prin natura lor sunt mai permisive, insa, nu exagerat. Ideea e ca si aceste institutii financiare trebuie sa respecte rigorile legii, altminteri vor avea de suferit.
De exemplu, noi v-am vorbit intr-un articol despre IFN-uri carora BNR-ul le-a oprit activitatea din cauza unor practici nu tocmai legale.
Asadar, nu apelezi la IFN-uri ca si cand te-ai imprumuta la matusa ori colegul de serviciu. Trebuie sa ai in vedere ca sunt conditii de indeplinit si ca IFN-urile nu aproba 100% cererile de creditare.
Ei bine, IFN-urile sunt o solutie, plus ca au multiple forme de creditare: fara garantii, cu garantii, microcredite, pe termen scurt, pe termen lung, garantate cu ipoteca, garantate cu masina, refinantari credite etc.
Printre societatile nebancare care se pot inscrie in categoria celor ce pot oferi credite fara refuz, amintim aici: Credius (acest IFN chiar isi denumeste un produs de creditare ‘credit fara refuz’), Credit7, CreditPrime, Viva Credit etc.
Ce iti trebuie pentru a accesa un imprumut de la IFN?
- buletin valabil
- dovada de venit (copie dupa extras de cont ori acord de verificare la ANAF)
- acord de consultare la BC (cu exceptia IFN-urilor care acorda credite restantierilor)
- varsta (media se invarte intre 18 si 65 de ani)
2.Casele de Amanet
De la amanet poti imprumuta sume de bani in acord cu valoarea bunului/bunurior pe care le detii si le poti lasa drept gaj. Amanetul iti acorda un imprumut – parte din bunul evaluat si pretinde in schimb un comision.
Avantajul Caselor de Amanet este ca nu–ti verifica bonitatea, nu te intreba de scorul din BC, nici ce venit ai, nici ce grad de indatorare. Trebuie sa ai un bun de valoare cu care sa-ti garantezi suma dorita de bani.
Casele de Amanet nu te refuza, daca ai un bun de valoare pe care sa-l lasi garantie.
Printre cele mai flexibile case de amanet la care poti apela se remarca: CreditAmanet, NDP Amanet, Casa de Amanet AGS, Prestige Amanet, Midas Amanet etc.
3.C.A.R. -urile, adica Casele de Ajutor Reciproc.
Functioneaza si astazi in Romania astfel de societati, ele sunt legate in general de cate o societate, ori de cate un sindicat dintr-o firma.
La C.A.R. exista de regula un inim de contributie inainte de a te imprumuta, dar am vazut ca mai noi merge sa contribui chiar si in momentul in care te imprumuti, deci nu mai este nevoie de vechime in privinta conributiei.
Exista o sumedenie de CAR-uri in Romania, aproape fiecare domeniu de activitate si intreprindere are o astfel de institutie ce functioneaza adiacent. Printre cele mai cunoscute C.A.R.-uri din piata sunt: C.A.R. Metropolitan, Faur IFN, C.A.R. Universal, C.A.R. Economia, C.A.R. CFR, C.A.R. Prospera etc.
In acest moment, pe piata nebancara poti accesa credite usor de la urmatoarele IFN-uri: Credius, Yes Credit, Credit 7, Viva Credit, Simplu Credit, CreditFix.
Printre cele mai tolerante banci din piata se numara Ferratum, Alpha Bank, Libra Bank, ING Bank, etc.