Refuzat e banca? Ce solutii ai?

Last update: ianuarie 3, 2021

Stim ca vrei un credit si stim ca e greu sa indeplinesti conditiile de creditare ale bancilor.

Nu este de mirare ca ai fost refuzat, daca nu ai un venit bun, daca ai un grad de indatorare mare si un istoric de creditare controversat.

Creditele de la banci sunt greu de accesat mai ales cu un istoric negativ de creditare.

Obtinerea unui imprumut poate sa devina o adeverata bataie de cat cand n-ai un scoring (factor ce cumuleaza totalitatea eligibilitatilor unui client) bun.

Poti sa alegi alternativa IFN-urilor, dar nici aici nu va fi usor.

Institutiile Financiare Nebancare sunt mai ingaduitoare, insa, si ele resping destui clienti la creditare.

Ca sa ti se aprobe un credit nebancar trebuie sa indeplinesti conditiile gradului de indatorare similar cu cel al bancilor.

Regula gradului de indatorare este valabila pentru toti clientii si pentru toti creditorii carora li te adresezi.

Orice cetatean care vrea sa se imprumute, fie la bana, fie la IFN, trebuie sa aiba un grad de indatorare mai mic de 40% pentru creditele in lei si respectiv, mai mic de 20% pentru cele in euro.

Avantajul accesarii de la IFN este timpul scurt de aprobare si o mai mare permisivitate in privinta altor conditii, ca de exemplu in ceea ce priveste istoricul de creditare.

Sunt IFN-uri care accepta la creditare si persoane cu istoric negativ. Majoritatea IFN-urilor insa te imprumuta daca nu ai restante active.

De la societatile nebancare nu poti imprumuta sume mari de bani, daca apelezi la creditele farra garantii.

De ce acorda IFN-urile credite in conditii mai lejere?

IFN-urile isi acopera riscurile de creditare (inerente cand vine vorba de conditii mai usoare de creditare, adica acceptarea unor persoane cu eligibilitate mai scazuta) prin costuri.

La banci este cumpa pe dos, bancile solicitand conditii de eligibilitate mai drastice, practica dobanzi mai mici.

Citeste si  Pot sa iau un credit daca am o intrerupere in munca in ultimul an?

Asadar, IFN-urile acorda credite in conditii mai lejere pentru a iesi intru-catva din directia bancilor, mutandu-se pe alt spectru si pe alt public.

In general, persoanele cu venituri mici, cu bonitate redusa, cu istoric negativ de creditare se orienteaza catre IFN-urie.

Persoanele cu bonitate solida, cu venit bun, cu grad de indatorare redus se indreapta catre banci.

Unul dintre motivele pentru care romanii prefera sa se imprumute de la IFN este si timpul scurt de accesare.

Cand ai o problema si vrei sa faci rapid rost de o suma de bani, cea mai sigura cale de a-i obtine este de a apela la un credit nebancar acordat online. Imprumuturile online de la IFN sunt printre cele mai rapide produse financiare ce pot fi accesate.

Nu doar eligibilitatea scazuta ii orienteaza pe romani catre IFN-uri, ci si comoditatea accesarii (de acasa de pe telefon, fara deplasari), discretia si faptul ca nu trebuie sa mai interactioneze cu reprezentantii bancilor.

Solutii de imprumut, altele decat cele oferite de banci

1.Institutiile Fnanciare Nebancare clasice, pentru ca de cativa ani statut de IFN au si Casele de Amanet si societatile de leasing.

Ei bine, IFN-urile sunt o solutie, plus ca au multiple forme de creditare: fara garantii, cu garantii, microcredite, pe termen scurt, pe termen lung, garantate cu ipoteca, garantate cu masina, refinantari credite etc.

Ce iti trebuie pentru a accesa un imprumut de la IFN?

  • buletin valabil
  • dovada de venit (copie dupa extras de cont ori acord de verificare la ANAF)
  • acord de consultare la BC (cu exceptia IFN-urilor care acorda credite restantierilor)
  • varsta (media se invarte intre 18 si 65 de ani)

2.Casele de Amanet

De la amanet poti imprumuta sume de bani in acord cu valoarea bunului/bunurior pe care le detii si le poti lasa drept gaj. Amanetul iti acorda un imprumut – parte din bunul evaluat si pretinde in schimb un comision.

Citeste si  Solutii financiare de sarbatori. Te grabesti?

Avantajul Caselor de Amanet este ca nu–ti verifica bonitatea, nu te intreba de scorul din BC, nici ce venit ai, nici ce grad de indatorare. Trebuie sa ai un bun de valoare cu care sa-ti garantezi suma dorita de bani.

3.C.A.R. -urile, adica Casele de Ajutor Reciproc.

Functioneaza si astazi in Romania astfel de societati, ele sunt legate in general de cate o societate, ori de cate un sindicat dintr-o firma.

La C.A.R. exista de regula un inim de contributie inainte de a te imprumuta, dar am vazut ca mai noi merge sa contribui chiar si in momentul in care te imprumuti, deci nu mai este nevoie de vechime in privinta conributiei.

(Visited 112 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment