Ce reprezinta un credit punte si cand este indicat sa-l accesezi

Atunci cand ai deja in derulare in imprumut pe perioada mare, poti lua un credit punte ca sa-ti rezolvi o urgenta financiara.

Dupa cum bine stiti, in piata financiara romaneasca exista varii tipuri de credite, cu diverse perioade de accesare, cu varii cerinte, cu sume diferite acordate.

Printre aceste tipuri de credite se numara si acest credit punte.

Ce inseamna creditul puncte si cum se poate obtine el?

Un credit punte reprezinta o solutie pe termen scurt pentru persoane fizice de a-si rezolva o situatie financiara precara, in conditiile in care acestea mai au in derulare un alt imprumut contractat pentru o perioada mai mare de timp.

Spre exemplu, daca ai un credit ipotecar contract pentru 25 de ani si in acest rastimp ai intampinat o problema financiara, poti apela la un astfel de credit puncte ca sa-ti rezolvi urgenta.

De multe ori un credit de nevoi personale luat pentru cateva luni de zile este solutia depasirii unei crize financiare.

Un astfel de imprumut fulger se poate obtine in cateva minute, cu doar cateva acte depuse online.

IFN-urile sunt deosebit de lejere pe partea de cerinte, din acest motiv lucrurile se deruleaza ultra-rapid.

Pe de alta parte, exista un minim de solicitari pe care, daca nu le indeplinesti, nu ti se acorda imprumutul.

Una dintre aceste cerinte este cea de varsta, de exemplu. Daca nu te incadrezi ca varsta, este respins din start.

Fireste ca pentru a-l obtine tot trebuie sa indeplinesti niste conditii sumare, de exemplu trebuie sa-ti dovedesti venitul printr-un act justificativ ori prin verificare la ANAF.

Prin urmare, un credit punte este o solutie rapida pe termen scurt de satisfacere a unei nevoi financiare in timp ce ai deja in derulare un alt imprumut.

Pentru accesarea unui imprumut punte trebuie sa te incadrezi ca vsrsta, vechime, venit, cetatenie, si nu in ultimul rand istoric de creditare.

Citeste si  Solutii pentru cei cu probleme financiare

De regula, institutiile financiare iti solicita sa completei o cerere de creditare, sa prezinti un extras de cont si o copie dupa CI.

Cand se utilizeaza un credit puncte?

Exista mai multe situatii in care putem accesa un credit punte. Iata cateva dintre ele:

  1. Accesarea unui credit punte pe termen scurt pentru a-ti rezolva o situatie de urgenta, in conditiile in care ai deja un credit pe perioada mai mare. Printre IFN-urile care au in portofoliu astfel de credite se remarca: CreditFix, ImoCredit, Patria Creit, OMRO IFn, NEXT Capital, AFIN IFN, etc.
  2. Credit punte pentru fonduri europene, aceasta solutie este o facilitate de tip revolving pusa la dispozitie de unele banci. Aceasta soltie poate fi folosita pentru a achiziona o dezvolta diverse spatii ori pentur alte planuri de afaceri. Dintre bancile care acorda astfel de credite punte pentru fonduri europene, amintim aici: Patria Bank, BCR, Banca Transilvania, OTP Bank UniCredit Bank etc.
  3. Credit punte imobiliar este o solutie pentru care vor sa-ti vanda locuinta si sa cumpere alta. Daca, de exemplu, ai o casa care valoreaza 120.000 de euro, si ai gasiti un apartament cu o valoare de 80.000 de euro, insa esti obligat sa-ti vinzi casa intr-un timp foarte scurt si nu te incadrezi ca timp, poti apela la un credit punte ca sa nu pierzi apartamentul respectiv. In momentul in care vinzi casa, poti rambursa integegral creditul punte.

Cum te poate ajuta un credit punte?

Ei bine, asa cum aminteam mai sus, exista mai multe tipuri de utilizare pentru un credit punte.

In afaceri, de exemplu, cu un astflel de credit, te poate ajuta in timpul preluarii unei alte companii, pentru a acoperi parte din costul cladirilor pana in momentul in care se asigura o finantare completa pe o perioada mare.

credit punte utilizare

In esenta, cand se foloseste un imprumut de acest gen in momentul in care o firma asteapta o finantare de amploare pe termen mare, sunt situatii in care un credit punte te poate ajuta sa:

  • platesti salarii si taxe aferente
  • acoperi platile catre diversi furnizori
  • sa achizitionezi diverse proprietati
  • extindere rapida
  • cumparaturi de importanta majora.
Citeste si  Cat de important este scorul de credit? FICO Score

Observati ca exista multe avantaje legate de un astfel de credit punte. Ei bine, nu avem doar vorbe de lauda la adresa lui. In primul rand faptul ca este un imprumut scump. Din acest motiv nu este bine sa extinzi durata lui, ci sa-l rambursezi in timpul preconozat ori chiar mai repede.

Apoi, e bine de stiut ca un astfel de credit se poate accesa doar in cazul in care ai un grad de indatorare suficient de mic cat sa iti mai poate acorda bani o alta institutie financiara. Deci, nu este un imprumut la indemana oricui.

Important de stiut despre creditele punte

E bine sa stiti ca aceste imprumuturi se ramburseaza intr-o singura transa.

De asemenea, nu exista costuri preferentiale, dobanda fiind una obisnuita, indiferent de tipul creditului.

De exemplu, creditul punte oferit de IFN-uri persoanelor fizice au aceeasi dobanzi precum celelalte credite de consum aflate in portofoliul respectivelor institutii.

Related Posts

Add Comment