Credite prietenoase, pe termen scurt

Last update: ianuarie 9, 2023

Profitand de ofertele pe termen scurt de la IFN-uri, poti face rost de bani accesand astfel de credite rapide.

In ritmul in care evolueaza piata financiara din Romania, acordarea de credite rapide de catre Institutiile Financiare Nebancare, a devenit o simpla formalitate.

Cum vad institutiile de reglementare aceasta piata a creditelor rapide? In principiu, atata timp cat exista cerere si oferta, lucrurile n-au de ce sa deranjeze, cat exista un cadru legal mentinut astfel.

In fapt, pe termen scurt, accesarea unor credite rapide, nu este un lucru rau. Problemele apar de cele mai multe ori, cand respectivele credite sunt rostogolite, adica se prelungesc. In acest caz, dobanzile penalizatoare se aduna, iar sumele pe care ar trebui sa le inapoiezi cresc foarte mult.

Cu totii am auzit de cazuri in care a luat un imprumut de 500 de lei si, pentru ca n-a platit 7-8 luni de zile, s-a trezit ca are de inapoiat 8.000 de lei. Si totusi, oamenii se mira de aceste lucruri si sustin ca au fost pacaliti de respectivele institutii financiare. Bine, bine, dar cum? Este adevarat ca, nu stiu cine ar venit la tine la usa sa-ti spuna ca daca ei un credit astazi, peste un an de zile, daca nu-l rambursezi platesti de 15 ori respectivul credit.

Cine ar venit sa-ti spuna acest lucru? Nimeni. Nici macar bancile. Dar, nu trebuie sa fi specialist ca sa intelegi ce inseamna sa nu rambursezi la timp un imprumut.

Ba mai mult de atat, nu doar sa nu rambursezi, dar sa nici nu anunti in vreun fel banca sau IFN-ul ca nu-ti poti respecta contractul, ci sa te culci pe o ureche si peste un an de zile sa te plangi ca ai prea mult de plata, ca sigur este ceva in neregula.

Citeste si  Credit fara constrangeri, doar cu buletinul

Ei bine, nu cred ca mai merge cu aceste explicatii, indiferent de situatie. Din experienta va spun ca, aproape toate institutiile financiare explica pe larg conditiile de creditare, inclusiv ce se intampla in situatia in care nu rambursezi la timp creditul. Asa incat, nu mai pot fi acceptate explicatii de genul: „n-am stiut”, „nu ma pricep”, „nu stiu ce inseamna”.

Este normal ca un credit accesat cu o dobanda anuala efectiva de 1200% sa-ti dea batai de cap, daca nu-l rambursezi la timp. Insa, societatile ce acorda credite rapide nu sunt societati de binefacere, sunt societati ce doresc sa scoata un profit din respectiva afacere, in fapt, ca si tine la locul tau de munca. Si respectivii angajati ai societatilor, doresc sa-si asigure salariul lunar, ca si tine.

Astfel ca, riscurile pe care ti le asumi, trebuie sa le cantaresti inainte de a accesa creditele rapide, nu dupa.

Din punctul meu de vedere, creditele rapide pe termen scurt, merita accesate doar daca ai siguranta ca te poti tine de graficul de rambursare. Altfel, mai bine cauti alta solutie de echilibrare a bugetului, care nu-t afecteze siguranta financiara pe termen mediu si lung.

Related Posts

Add Comment