Credit IFN pentru cei cu eligibilitate scazuta

Last update: ianuarie 30, 2023

Care este limita eligibilitatii pentru a fi admis la un nou imprumut? Cum se calculeaza solvabilitatea?

Persoanele care au avut in trecut probleme cu rambursarea unor imprumuturi detin azi o eligibilitate scazuta.

Acest aspect este unul care te incurca atunci cand vei mai dori sa contractezi un imprumut.

Bancile sunt reticente fata de cei cu scoring slab de creditare, dar unele dintre ele nu-i resping din start, ci-si bazeaza acordul pe mai multi factori.

Astfel, scorul de client este determinat pe baza istoricului de creditare din trecut, dar si al gradului actual de indatorare, al dimensiunii veniturilor actuale, al vechimii in munca, al tipului de contract de munca etc.

Unele IFN-uri sunt mai ingaduitoare fata de cei cu eligibilitate redusa, acceptandu-i la creditare si pe cei inscrisi in Biroul de Credit.

In fapt, societatile nebancare nu au produse dedicate exclusiv restantierilor. Nici nu stim de unde si pana unde a aparut aceasta ‘legenda’ ca toate creditele nebancare sunt dedicate restantierilor.

Este adevarat ca pentru a accesa un credit daca ai scoring slab nu o poti face doar daca gasesti intelegere la IFN-uri, bancile nu te accepta la creditare daca esti inscris in Biroul de Credit ca restantier cu datorii active.

Asadar, IFN-urile accepta si persoane raportate (nu toate IFN-urile), dar nu ofera produse exclusiv restantierilor.

Mai degraba putem spune ca balanta in piata nebancara este inclinata catre creditele de nevoi personale acordate in conditii de eligibilitate mai putin permisiva. De regula, cele mai permisive IFN-uri sunt cele ce detin in portofoliu exclusiv microcreditare.

Microcreditele sunt produse financiare usor mai laxe fata de restul creditelor de nevoi personale din piata.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca un astfel de produs?

Un credit IFN pentru cei cu eligibilitate scazuta trebuie sa indeplineasca niste conditii pentru a putea fi acordat.

Citeste si  Cum obtii un imprumut ? Care sunt pasii necesari?

In primul rand, doritorul trebuie sa faca dovada ca are potentialul financiar de a rambursa imprumutul, altfel nicio institutie financiara nu se va grabi sa-l imprumute.

In al doilea rand, doritorul trebuie sa aiba varsta eligibila solicitata de IFN, si nu in ultimul rand, trebuie sa aiba un buletin valabil.

De multe ori, oamenii au tendinta de a generaliza si de a umfla foarte mult niste spuse ale altor oameni mai putin informati, dar dornici de a oferi sfaturi si idei.

In fine, nu plecati urechea la toate informatiile care circula in jurul vostru. Puteti sa va extrageti informatiile din surse sigure. Ce rost are sa-l credeti pe cuvant pe x-ulescu ca a luat un credit chiar daca a fost raportat candva de banca la BC si nici nu si-a achitat acea datorie? Mai bine incercati sa aflati informatia de la reprezentantii respectivului IFN.

Acum exista atatea moduri de a ajunge la informatii, internetul fiind cea mai la indemana cale de a le obtine direct de la sursa, incat, nu-si mai are rostul barfa. Eu personal va sfatuiesc sa luati legatura cu IFN-urile. Majoritatea acestor societati au platforme online cu chat-uri unde vi se va raspunde in timp real la orice intrebare.

Nu perdeti nimic daca va resping cererea. Chiar daca ati fost candva raportati la BC, nu va dati in laturi sa intrebati daca sunteti acceptat sau nu la creditare. S-ar putea sa aveti suprize cand va asteptati mai putin.

Nu mizati doar pe cele auzite din vecini, amici, colegi. Bazati-va mai mult pe informatia direct de la sursa.

Iata si cateva IFN-uri care specifica clar in ofertele lor ca accepta si restantieri la creditare:

Fast Finance ofera clientilor restantier un credit urgent fara garantii. Asadar, chiar daca figurati in Biroul de Credit ca restantier, cei de la Fast Finance IFN iti acorda creditul dorit. Suma de bani acordata va fi in acord cu veniturile tale actuale.

Citeste si  Credite OMRO pentru intreprinzatorii din Romania

– Smile Credit ne spune ca are intelegere si ei ne pot ajuta. Ca doar impreuna putem gasi solutii avantajoase. Ei cu siguranta ne vor prezenta cele mai bune solutii pentru depasirea unor probleme financiare. Acest IFN ne transmite de asemenea ca ne ofera sprijin, ca nu pun prea multe intrebari. Plus de asta, de la Smile Credit este usor sa obtii un credit chiar daca ai istoric negativ – cel putin asa ne informeaza aceasta societate nebancara.

Credius – ofera creditul pentru redresare, dedicat celor inscrisi in Biroul de Credit. Sunt niste conditii de indeplinit in acest caz, de exemplu sa-ti fi achitat restantele intre timp, iar sumele datorate sa nu fi fost mari.Cei de la Credius ofereau candva si bani cu buletinul de la bancomat.

Viva Credit – ne informeaza ca de imprumutul lor pot beneficia si cei inscrisi in Biroul de Credit. Acest IFN ofera un credit rapid online extrem de usor de accesat, doar in baza buletinului si a unui extras de cont.

Legatura dintre eligibilitate si creditare

Pentru a obtine un credit trebuie sa indeplinesti conditiile de eligibilitate impuse de creditorul la care ai apelat.

Cand vine vorba de ‘a indeplini conditii’ nu inseamna efectiv ca trebuie sa indeplinesti punct cu punct toate dezideratele impuse de banca ori de IFN. Aceste conditii se traduc la banci intr-un anumit punct per client. Exista un prag limita acceptat de banca peste care esti admis la creditare si sub a carui limita esti respins.

Conditiile de eligibilitate au mai multe directii, fiecare cu ponderea sa in determinarea in final a ‘credibilitatii’ solicitantului de credit.

Fiecare banca, de exemplu, calculeaza un scoring de client in functie de mai multi parametri luati in calcul in proportii diferite (istoric de creditare, grad de indatorare, venit actual, tip de contract de munca, etc).

Conteaza foarte mult si natura creantelor din trecut, acolo unde eligibilitatea tine exclusiv de acest factor.

Citeste si  Imprumut de bani pana iei salariul

Spre exemplu, persoanele care au intarziat candva cu plata unei rate la banca mai mult de 30 de zile a fost raportata catre BC si a capatat statut de persoana non-grata pentru institutiile financiare ce colaboreaza cu aceasta societate.

De aceea este indicat sa nu ajungeti intr-o astfel de pozitie, luand atitudine inainte de a se intampla asa ceva. Puteti discuta cu creditorul, gasind de comun acord o solutie: refinantare, reesalonare, restructurare etc.

Related Posts

Add Comment