You are here: Home Microcredite Oferta de microcreditare de la Ferratum

Oferta de microcreditare de la Ferratum

Ferratum este o societate nebancar relativ noua in piata, ce are in portofoliu microcredite rapide

Prin microcredite intelegem niste imprumuturi de bani, cu valori reduse, acordate pe termen scurt. In cazul Ferratum, suma maxima ce poate fi solicitata este de 1290 de lei, iar intervalul de timp maxim de 45 de zile.

Oricine are o varsta minima de 24 de ani si un venit lunar cert, poate aplica pentru aceste microcredite rapide de la Ferratum.

Ati auzit peste tot de tot felul de denumiri pentru creditele rapide, de la „imprumuturi pana la salariu”, la „credite doar cu buletinul” ori „credite fara adeverinta de venit”. Toate aceste denumiri reprezinta in fapt o directie pe care IFN-urilor o dau unor produse proprii, pentru a se apropia cat mai mult de necesitatile clientilor. In fapt, IFN-urile nu pot depasi activitatile inscrise in registrul BNR, activitati pe care vi le reamintesc, sunt urmatoarele: credite de consum, microcredite, finatare tranzactii comerciale, factoring, leasing financiar, emitere garantii, forfetare, scontare, credite ipotecare/imobiliare.

Tinand cont de activitatile cu care IFN-ul se inregistreaza la BNR, noi putem doar banui ca atunci cand ni se ofera credite urgente pana la salariu, poate o fi vorba de microcredite, ori cand ni se spune ca putem accesa un credit rapid la domiciliu, poate o fi vorba de credite de consum, etc.

Revenind la Ferratum, eu personal apreciez ca ei incadreaza din start activitatea lor la microcreditare, iar mai apoi, ni se spune ca produsul lor financiar are denumiri diverse (credite urgente, online, pana primesti salariul, cu buletinul, fara acte, fara acte la domiciliu, bani imprumut rapid, etc). Intelegem din aceasta chestiune ca avem la dispozitie un microcredit ce poate fi asociat si unei alte denumiri. In fapt, este cum am spus mai sus; societatile nebancare incearca sa-si directioneze produsul financiar catre nevoile imediate ale clientilor.

Un alt lucru de apreciat la Ferratum este ca au o rubrica de Intrebari, in care, daca avem curiozitatea sa citim, vom afla toate informatiile de care avem nevoie, inainte de a accesa un microcredit rapid.

Spre exemplu, ni se spune clar ca un microcredit rapid este o solurie atunci cand ai o nevoie urgenta, iar suma de bani imprumutata inseamna doar o mica parte din venitul tau lunar.

In fapt, dupa parerea mea, nu creditul in sine este problema, ci daca nu reusesti sa-l rambursezi la timp, si va trebui sa platesti o dobanda penalizatoare de 3% pe zi, aplicabila la soldul creditul. Abia atunci, acest credit rapid se tranforma intr-o adevarata problema, problema ce ne poate deranja destul de tale echilibrul financiar.

Daca te aflii totusi intr-o situatie neplacuta de acest gen, si sti sigur ca nu-ti poti rambursa la timp imprumutul, poti face o rescadentare, c conditia sa soliciti aceasta rescadentare, in cel mult ziua a 5-a dupa scadenta si sa platesti o suma de 99 lei.

Important de retinut este ca la Ferratum, prima data poti solicita o suma maxima de 250 de lei. Abia la al doilea imprumut, daca ai rambursat la timp primul imprumut, vei putea obtine o suma de 1290 lei, adica maximul pe care ti-l acorda societatea.

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies