Oferta de microcreditare de la Ferratum

Last update: ianuarie 19, 2023

Ferratum este o societate nebancara constanta in piata, cu un portofoliu diversificat.

Prin microcredite intelegem niste imprumuturi de bani, cu valori reduse, acordate pe termen scurt. In cazul Ferratum, suma maxima ce poate fi solicitata la prima accesare este de 1900 lei, iar de la al doilea imprumut in sus poti urca chiar pana la 10.000 de lei.

Cei de la Ferratum si-au modificat produsele financiare de la intrarea pe piata romaneasca. Actualele produse financiare nu mai sunt chiar microcredite, avand in vedere ca suma maxim pe care o poti accesa de la al doilea credit este de 10.000 de lei. Asadar, ne-am cam indepartat de ideea de microcredite.

Primul imprumut de la Ferratum este gratis, daca rambursezi la timp suma accesata.

Oricine are o varsta minima de 24 de ani si un venit lunar cert, poate aplica pentru aceste microcredite rapide de la Ferratum.

Ati auzit peste tot de tot felul de denumiri pentru creditele rapide, de la „imprumuturi pana la salariu”, la „credit in rate Ferratum” ori „credite fara adeverinta de venit”. Toate aceste denumiri reprezinta in fapt o directie pe care IFN-urilor o dau unor produse proprii, pentru a se apropia cat mai mult de necesitatile clientilor. In fapt, IFN-urile nu pot depasi activitatile inscrise in registrul BNR, activitati pe care vi le reamintesc, sunt urmatoarele: credite de consum, microcredite, finatare tranzactii comerciale, factoring, leasing financiar, emitere garantii, forfetare, scontare, credite ipotecare/imobiliare.

Tinand cont de activitatile cu care IFN-ul se inregistreaza la BNR, noi putem doar banui ca atunci cand ni se ofera credite urgente pana la salariu, poate o fi vorba de microcredite, ori cand ni se spune ca putem accesa un credit rapid la domiciliu, poate o fi vorba de credite de consum, etc.

Beneficiile creditelor Ferratum

Revenind la Ferratum, eu personal apreciez ca ei incadreaza din start activitatea lor la microcreditare, iar mai apoi, ni se spune ca produsul lor financiar are denumiri diverse (credite urgente, online, pana primesti salariul, cu buletinul, fara acte, fara acte la domiciliu, bani imprumut rapid, etc). Intelegem din aceasta chestiune ca avem la dispozitie un microcredit ce poate fi asociat si unei alte denumiri. In fapt, este cum am spus mai sus; societatile nebancare incearca sa-si directioneze produsul financiar catre nevoile imediate ale clientilor.

Citeste si  Imprumut de bani pana iei salariul

Un alt lucru de apreciat la Ferratum este ca au o rubrica de Intrebari, in care, daca avem curiozitatea sa citim, vom afla toate informatiile de care avem nevoie, inainte de a accesa un microcredit rapid.

Spre exemplu, ni se spune clar ca un microcredit rapid este o solutie atunci cand ai o nevoie urgenta, iar suma de bani imprumutata inseamna doar o mica parte din venitul tau lunar.

In fapt, dupa parerea mea, nu creditul in sine este problema, ci daca nu reusesti sa-l rambursezi la timp, si va trebui sa platesti o dobanda penalizatoare de 0,4% pe zi, aplicabila la soldul creditul. Abia atunci, acest credit rapid se tranforma intr-o adevarata problema, problema ce ne poate deranja destul de tale echilibrul financiar.

Daca doresti sa obtii o rescadentare pot sa o faci prin SMS (trimitand textul PRELUNGIRE de pe telefonul pe care l-ati folosit in cererea de credit, ori sunand la telfonul 021 9090. De asemenea, activarea rescadentarii se poate solicita cel tarziu in ziua scadentei, platind comisionul de rescadentare. Comisionul de rescadentare se poate achita numerar la o agentie Ferratum ori prin transfer bancar. .

Important de retinut este ca la Ferratum, prima data poti solicita o suma maxima de1900 de lei. Abia la al doilea imprumut, daca ai rambursat la timp primul imprumut, vei putea obtine o suma de 10.000 lei, adica maximul pe care ti-l acorda societatea.

Related Posts

Add Comment