Imprumut de bani pana iei salariul

Last update: ianuarie 9, 2023

Creditele pe perioade scurte, pana la salariu ori pana la pensie sunt solutii pentru cei cu venituri mici de a depasi un obstacol financiar.

Chiar daca economia „duduie”, romanii tot mai au nevoie de un imprumut de bani pana la salariu, pentru a face fata cheltuielilor de zi cu zi. Cand banii nu-ti mai ajung de la un salariu la altul, cauti surse alternative de a face rost de ei, in conditii cat mai simple.

In regimul comunist, neexistand posibilitatea de a te imprumuta la vreo institutie pe termen scurt, in fapt, eu nu prea-mi aduc aminte de posibilitati de imprumuturi in general de pe vremea aceea, oamenii faceau rost de bani asa cum puteau. In mare parte, existau grupuri de prieteni, de cunoscuti, la care puteai apela pentru a obtine o suma de bani pana la urmatorul salariu. Acum, nici chletuielile nu erau prea mari, iar daca ma gandesc bine, nici nu prea aveai ce sa cumperi.

Intre timp vremurile s-au schimbat, avem din belsug ce sa cumparam, insa, banii ne cam lipsesc. Acum ne uitam la rafutirle de magazin cu jind, pentru ca nu avem banii necesari, nu pentru ca rafturile n-ar fi incarcate. Pe vremea lui Ceausescu rafturile erau pline de creveti din faina, ghiveci, sfecla si alte mizerii. Astazi rafturile ne imbie cu cele mai alese produse, insa, banii ne lipsesc.

Adevarul este ca in prezent, problemele oamenilor de rand nu se limiteaza la imposibilitatea de a achizitiona produsele dorite din rafturile prea-pline. Problemele din zilele noastre sunt mult mai grave. Astazi oamenii au probleme cu plata intretinerii, cu plata diverselor servicii.

In fine, acest imprumut de bani pana la salariu a devenit aproape parte din viata pentru o clasa mare de romani. Este adevarat ca de la o vreme, oamenii parca nici nu se mai ajuta intre ei, parca au devenit mai egoisti. Probabil ca pe vremea comunistilor, neceazurile ii uneau mai bine pe oameni, decat o fac circurile TV din zilele noastre.

Citeste si  Credit IFN pentru cei cu eligibilitate scazuta

Asadar, este nevoie in piata de credite pana la salariu, iar acest lucru il cunosc si societatile ce acorda astfel de produse financiare: imprumuturi mici de bani, pe termen scurt.

Tipuri de credite pe termen scurt – oferte din piata

Microcreditele sau creditele pana la salariu au fost introduse in Romania de catre Viva Credit, societate nebancara ce si detinea marca inregistrata a acestui produs.

Produsul ‘credit pana la salariu’ al celor de la Viva Credit s-a transformat intre timp intr-o linie de finantare pe cinci ani.

A mai ramas posibilitatea sa rambursezi in termen de 30 de zile, fara sa fii nevoit sa platesti dobanda.

Procedura de aplicare este simpla – totul se realizeaza online, fara acte, iar ca fapt divers, pentru acest imprumut pot aplica si restantierii, cei ce apar in Biroul de Credite ca rau-platnici, cu un scoring negativ.

Un alt credit pana primesti salariul este si cel oferit de Ferratum, o societate ce acorda microcredite pe termen scurt. Variantele de imprumut Ferratum sunt pentru 15, 30 sau 45 de zile, iar sumele acordate variaza intre 200 si 1400 lei pentru prima accesare.

Alte tipuri de imprumuturi rapide sunt cele oferite de AXI IFN – prin intermediul Cardului AXI. Acest produs se acorda insa pe 5 ani, dar daca rambursezi in prima luna, dobanda este 0.

Ar mai fi si overdraftul celor de la Ocean Credit, care se acorda pentru o perioada de trei luni.De la ei poti accesa sume de pana la 3.500 de lei.

Aceste imprumturi pana la salariu au fost restranse in piata. Multe dintre ele s-au transformat ori modificat substantial.

Avand costuri mari si conditii precare de eligibilitate atrageau foarte multi clienti vulnerabili. Probabil ca acesta este unul dintre motive.

Altfel, ele incep sa se si autorestranga, pentru ca, limita gradului de indatorare este valabila si in cazul creditelor mici pe termen scurt, de aceea multi clienti cu venituri mici nu mai au posibilitatea sa indeplineasca aceasta conditie de eligibilitate.

Citeste si  Imprumuturi mici dar discrete Telecredit

Related Posts

Add Comment