Gaseste un credit pe termen limitat. Ai fost respins?

Cei raportati de banci sunt acceptati la finantare de catre IFN-urile ce admit asemenea persoane

Pentru persoanele care nu se incadreaza pentru un credit de nevoi personale de la banci, fiind respinse chiar si de multe societati nebancare, se gasesc solutii la IFN-urile ce acorda imprumuturi mici pe termen scurt (microcredite).

Astfel de credite acordate pe termen scurt au dobanzi mari, dar conditii laxe de creditare.

Sumele ce pot fi imprumutate sunt mici, IFN-urile reducandu-si astfel riscurile de nerambursare, care oricum sunt acoperite din start prin costurile ridicate.

Bani pe card cu aprobare rapida

[APLICA ONLINE]

Poti solicita pana la 10.000 de lei de la Mai Mai Credit, fara garantii si fara giranti. Ai nevoie de un venit declarat la ANAF de minim 500 de lei.

 

Credit de nevoi personale

[VEZI OFERTA]

Credite de pana la 25.000 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani, cu o luna vechime. Aprobare in cateva minute. Se accepta si istoric negativ in BC.

 

Ca sa poti descoperi care credit este cel mai avantajos pentru tine, trebuie sa-ti cunosti foarte bine bonitatea.

N-ar strica sa soliciti, inainte de o accesare la IFN, un raport al istoricului tau din Biroul de Credit. Poti afla astfel care ti-e scoringul, cine te-a raportat si cat mai ai pana sa fii sters natural (dupa patru ani de cand ti-ai achitat datoria) de pe listele negre.

Un astfel de imprumut mic pe termen scurt este o forma accesibila multor persoane care doresc sa faca rost urgent de bani.

Sumele disponibile sunt de regula mici, in general intre 100 si 5000 de lei, iar perioadele de rambursare variaza intre cateva zile pana la cateva luni. Multe produse financiare de acest gen se acorda pentru maxim 30 de zile.

Vestea cu adevarat buna este ca, pentru aceste produse, societatile nebancare nu verifica Biroul de Credit.

Citeste si  Credite facile de la CreditFix usor de accesat

Vestea proasta este ca si pentru aceste imprumuturi trebuie sa dovedesti ca ai un grad de indatorare sub cel minim acceptat prin lege.

Din cauza gradului de indatorare a crescut mult in ultimile luni (de la 1 ianuarie a intrat in viguare limitarea gradului de indatorare) numarul celor respinsi de IFN-uri, indeosebi pe partea de microcreditare.

Companiile din Romania axate pe microcreditare incep sa se imputineasca, unele dintre ele au trecut deja la alte produse de creditare acordate pe termen mai lung (linii de credit deschise pe perioade deschise de la unul la cinci ani), altele au iesit de tot din peisaj.

Si totusi, au ramas destule IFN-uri la care poti apela pentru un astfel de credit facil pe termen scurt.

Asadar, daca si tu tu esti stramtorat cu banii, poti sa-ti faci curajul sa cauti ofertele care te intereseaza.

Pana la urma, poti iesi dintr-un blocaj financiar apeland la un imprumut si te poti folosi de bani pentru a-si imbunatatii situatia financiara.

Problema celor care apeleaza de regula la aceste imprumturi este din start eligibilitatea, ori mai bine zis, lipsa ei. Multi dintre doritori se regasesc in Biroul de Credite ca debitori de drum lung unii avand inca datorii nestinse.

Indeosebi persoanele cu istoric slab care mai au inca restante la bancile care i-au raportat sunt cele aflate in cautarea unor asemenea imprumuturi.

Care sunt cerintele in piata pentru aceste persoane?

„Vreau credit dar am scoring slab” – Suna familiar acest enunt? Daca da, sigur esti printre cei care sunt in cautarea de credite permisive de la societatile care accepta la creditare si persoanele cu istoric negativ.

Vreau credit dar sunt in Biroul de Credite

Creditele pentru debitori sunt din ce in ce mai rarefiate in peisajul financiar romanesc. Dar, e important de subliniat ca, in ultimul an, si numarul restantierilor a scazut cu cca. 100.000.

A mai existat si euforia cu eliminarea datelor din Biroul de Credit care pentru unele persoane a functionat pentru altele nu. Oricum, oamenii au mai invat ceva cu aceasta ocazie, pe pielea lor ori din experientele altora.

Citeste si  Credite OMRO pentru intreprinzatorii din Romania

Sunt o sumedenie de intrebari de acest gen pe internet. Multi dintre debitori vor sa afle daca bancile ori IFN-urile ii mai finanteaza. Am vazut ca sunt banci care raspund la astfel de intrebari, unele afirmand ca nu resping din start pe cei cu intarzieri, ca analizeaza in ansamblu situatia unui client si abia apoi iau o decizie.

Multi dintre cei care vor un credit dar au avut intarzieri in trecut cauta sa faca rost de bani pentru a-si achita tocmai datoria pentru care au fost raportati din start de catre banci la BC. Fireste ca nu este deloc un lucru bun aceasta solutie de moment pentru iesire dintr-un impas financiar. Supraindatorarea n-a ajutat niciodata pe nimeni. Insa, e dificil sa explici oamenilor si acestia sa inteleaga ca daca te indatorezi excesiv, nu faci decat sa-ti srici si mai tare situatia financiara.

Poti doar sa speri ca vor alege un imprumut care sa-i avantajeze intr-un fel sau altul si sa-i informezi despre consecintele nerambursarii la timp.

Deja multe banci si IFN-uri au sectiuni dedicate responsabiliatii financiare, unde poti gasi informatii detaliate pe aceste teme de interes: eligibilitati, acte, costuri, contracte, responsabilitati, urmari, refinantari, reesalonari, restructurari etc.

Institutiile financiare ce acorda credite mici pe termen scurt nu impun multe conditii de eligibilitate, iar actele sunt limitate de regula la doua, si anume, dovada de locatie (copie dupa actul de identitate) si dovada de venit (copie dupa extrasul de cont).

Insa, chiar si pentru aceste credite reduse ca valoare, trebuie sa te incadrezi in gradul de indatorare admis (40% la creditele in lei si respectiv 20% la cele in euro).

O atentie deosebita pe care clientii trebuie sa o acorde la accesarea unui imprumut rapid de la IFN este asupra consecintelor de nerambursare la timp a banilor imprumutati. Este foarte important sa stii cat sunt penalizarile in caz de neplata si cum ti-ai putea reesalona o astfel de datorie in avantajul tau.

Citeste si  Iata un credit ce-ti premiaza onestitatea

Nu te intreaba nimeni ce faci cu banii, exact ca la un credit de nevoi personae clasic. Astfel, poti dispune cum doresti de banii imprumutati fara sa fie nevoie sa-ti justifici cheltuielile.

Rambursarea creditului se face prin mai multe moduri, asa cum isi doreste clientul: fie prin depunere la ghiseul unei banci, fie online prin transfer, fie prin debitare directa din cont la scadenta, fie direct de la domiciliu la acele societati care permit accesarea imprumutului la domiciliul clientului etc.

Related Posts

Add Comment