5 lucruri importante despre creditele non-bancare

Last update: februarie 2, 2023

Esti disperat sa obtii un imprumut si nu doresti sa pierzi timpul cu informatii stufoase? Vezi care sunt cele mai importante aspecte ale creditarii.

Aspectele cele mai importante ale unui credit:

  • nivel de eligibilitate
  • ritm de accesare
  • cost
  • penalizari

Premisele accesarii unui credit intr-o situatie de urgenta

Sunt situatii imprevizibile ce pot aparea in viata noastra care ne determina sa ne descurcam rapid pentru a rezolva problema.

O astfel de situatie este si cea in care de voie de nevoie trebuie sa facem rost rapid de o suma de bani.

Cand nu ai la cine sa te imprumuti, o iei pe calea obtinerii unei sume de bani de la banca ori de la IFN.

Mai sunt si cazuri in care, dispunand de un obiect de valoare in casa, oamenii il amaneteaza pentru o perioada, primind in schimb o suma de bani sub forma unui procent din valoarea respectivului bun.

Altii inscrisi ca membri in casele de ajutor reciproc sunt mai avantajati in astfel de situatii de forta majora, pentru ca la nevoie CAR-ul te imprumuta ba chiar te si ajuta cand situatia este deosebit de grava.

In fine, cand nu ai la indemana decat banca si IFN-ul, te indrepti catre un produs sau altul in functie de eligibilitate: venit minim, vechime, istoric de creditare s.a.m.d.

Chiar daca venitul minim este luat in calcul de mai toate institutiile financiare, acest indicator este mai degraba de natura a oferi informatii despre sumele minime pe care le poti solicita de la respectiva societate.

Acest lucru se intampla din cauza ca toate societatile financiare trebuie sa respecte conditia gradului de indatorare.

Dar, revenind la ce ne intereseaza pe noi, haideti sa vedem care sunt cele mai importante 5 aspecte de care trebuie sa tinem seama la o accesare a unui credit, intro situatie ce impune urgenta.

Citeste si  Te poate ajuta Ralfi IFN cu un credit ori o refinantare?

Este sigura obtinerea unui credit daca apelezi la IFN?

Trebuie sa stiti intai ca romanii nu au neaparat preferinte intre banci si IFN-uri, ca alegerea este mai degraba una de conjunctura, determinata de nivelul de eligibilitate, de timpii de accesare si in final de costuri.

Nimeni nu iti garanteaza ca te califici pentru un imprumut sau altul, nici daca e vorba de banca si nici daca e vorba de IFN.

Cu alte cuvinte, poti apela la IFN sa iei credite pentru persoane fizice, insa, nu intotdeauna vei fi si acceptat. Exista respingeri si de catre IFN-uri.

Unele societati nebancare spun ca au un grad de aprobare in jur de 50%. Cu siguranta mai mare decat la banci, dar totusi, destul de mic daca ar fi sa ne luam dupa renumele capatat de aceste societati in piata.

Cu siguranta multi dintre voi stiu ca atunci cand au o problema urgenta, daca merg la IFN pot sa se imprumute rapid, fara batai de cap. Ei bine, nu e chiar asa, si IFN-urile au cerinte. Nici aceste firme nu-si permit riscuri de asa natura.

Chiar si un credit fulger aprobat online se acorda celor ce indeplinesc un minim de conditii de eligibilitate: varsta minima 18 ani, venit minim (variaza de la institutie la institutie), cetatenie etc.

5 aspecte importante ale accesarii unui credit in timp scurt

aspecte importante credite non-bancare
Thai baht coins spilling out of money jar, selective focus

IFN-urile au experienta in piata

Chiar daca unii dintre voi nu sunt asa de increzatori in aceste societati, e bin de stiut ca aceste institutii financiare activeaza in piata romaneasca de peste 30 de ani. Nu e putin lucru si cu siguranta aceasta vechime denota si increderea publicului caruia i se adreseaza.

IFN-urile au aparut in Romania in anul 1990, in acest rastimp ele s-au bucurat de o popularitate intermitenta. Au fost perioade in care romanii le-au primit cu neincredere si alte perioade in care popularitatea lor a crescut fulminant. Pentru ca s-au adresat unor persoane fizice cu venituri mici spre medii, unui segment din piata aflat la limita acceptarii de catre banci, IFN-urile au crescut cumva in ochii romanilor. Insa, nu numai permisivitatea a fost primordiala in acest caz. Faptul ca au introdus de la an la an cai mai simple de accesare a creditelor, a contat enorm. Accesarea online a fost varful aicebergului in acest caz. Creditele online de la IFN sunt cele care au propulsat aceste institutii in preferintele romanilor.

Citeste si  Societati nebancare - AXI Finance IFN SA

Creditele oferite de IFN sunt monitorizate de BNR

Cu alte cuvinte, cand va imprumutati la IFN nu aveti de-a face cu firme ilegale, nu este nimic nelalocul lui. IFN-urile, pentru a functiona trebuie sa fie autorizate de BNR, sa fie inscrise in registrele generale si speciale adecvate fiecarui tip de activitate desfasurata, incadrarilor date de BNR, uneori chiar penalizarilor.

Actele impuse de IFN sunt minime

Accesarea unui credit se face usor, cu documentatie minima. Uneori e nevoie de un dosar, atunci cand sumele sunt mai mari ori este vorba de un credit garantat. Insa, pentru credite rapide acordate de regula online, n-ai nevoie decat de un act de identitate si o dovada de venit.

Costurile sunt mari, dar penalizarile iti pot da batai de cap

Cel mai mare dezavantaj al creditelor oferite de IFN-uri sunt costurile ridicate. Insa, acest lucru nu este nimic pe langa penalizarile ce pot urca sumele datorate foarte mult. Pentru ca sunt acordate pe peroade reduse de timp, costurile nu sunt atat de reprezentative, insa, daca intarzii cu rambursarea o perioada de 5 ori mai mare decat era durata creditului initial, penalizarile vor fi usturatoare.

Nu te baza pe vorbele unor cunoscuti sau necunoscuti, informeaza-te

Cel mai important pas pe care oricine trebuie sa-l faca inainte de a contracta un credit este sa se informeze. Nici nu conteaza ce tip de credit este. Pentru oricare dintre produsele financiare din piata este nevoie de informare. Doar asa poti evita surprize neplacute si situatii dificile ulterioare. Din fericire, institutiile financiare au obligatia sa ofere informatii clare pe platformele lor online, deci, puteti usor sa aveti accesul la ele. Nici macar nu trebuie sa interactionati cu un reprezentant al unei institutii pentru a afla ce va intereseaza. Insa, noi va sugeram sa o faceti daca aveti neclaritati. Este mai sigur sa intrebi inainte ca sa lamuresti toate aspectele.

Citeste si  BT Direct - solutii de finantare in magazin, prin card sau auto

In final

Creditele de la IFN nu sunt sperietori, daca stii cu ce ai de-a face. Nu trebuie sa te sperii de IFN-uri, atata timp cat ai verificat inainte ca ai de-a face cu o societate autorizata de BNR.

Chiar daca esti intr-o situatie disperata nu pregeta sa te informezi, doar asa poti sa scapi mai apoi de tot felul de situatii neplacute ce pot aparea.

Related Posts

Add Comment