IFN-uri actuale – conditii propice pentru microcredite

Last update: ianuarie 9, 2023

Exista in piata o serie de IFN-uri recent aparute. Stii care sunt conditiile de accesare ale unui credit rapid la aceste IFN-uri actuale?

IFN-urile recent aparute in ultimii ani in piata au venit in special cu oferte pe partea de credite rapide.

Aceste societati nebancare nou aparute nu sunt mult diferite fata de restul societatilor cu vechime in piata. Este adevarat ca, statistic, noile IFN-uri sunt mai aplecate catre produsele de tip rapid – microcredite, insa, piata se regleaza dupa cerere inca, asa ca, nu este nimic neobisnuit.

Anul trecut BNR a impus un nou regulament de functionare pentru IFN-uri, este vorba de regulamentul BNR nr 1 per 2017. Prin acest regulament se introducea un nou criteriu pentru inscrierea IFN-urilor in registrul special BNR, criteriul care avea la baza DAE-ul practicat de fiecare societate in parte.

Astfel, nu se impunea neaparat un DAE maxim, in conditiile in care societatile optau pentru suplimentarea capitalului si pe supraveghere.

Bun, haideti sa vedem ce IFN-uri au aparut recent in piata in ultima vreme?

Din cate stim, ultimele aparute au fost Viaconto, Mogo, CreditPrime, BT Microfinantare IFN, Genera Credit IFN, Agriland IFN, Star Credit & Leasing IFN, Mikro Kapital IFN, Askredit IFN, Hora Credit, AXI Finance IFN, Smile Credit, etc.

Aceste IFN-uri sunt aparute in ultimii doi ani.

IFN-urile actuale aparute ofera in general spre imprumut sume reduse de bani, majoritatea nedepasind valoarea maxima de 2.000 de lei. Perioadele de acordare sunt mici, de regula, pana in 30 de zile.

Accesarea este insa din ce in ce mai rapid. Multe dintre aceste societati nebancare nou aparute mizeaza pe timpi de acordare din ce in ce mai mici. Limita este de sub 24 de ore. Unele au insa performante uluitoare, acordandu-ti sumele dorite de bani chiar si in 2 ore de la accesare.

Citeste si  Ce zice lumea despre iCredit? Pareri banca vs IFN

Scadenta este de cele mai multe ori anuntata prin email ori SMS. Majoritatea acestor IFN-uri permit reesalonari. Dar, daca ne urmariti de ceva timp, noi va sugeram prieteneste sa nu ajungeti la reesalonari pentru credite rapide. Este mai sanatos din punct de vedere financiar sa nu reesalonati. Imprumutati cat va permiteti. Nu va intindeti mai mult decat va tine plapuma.

Avantajul major al acestor imprumuturi nebancare rapide este acela ca au un cost cunoscut, de regula fix. Ratele sunt fixe, dobanzile sunt fixe. Astfel poti accesa un credit rapid cu dobanda fixa, platind rate egale.

Ce conditii trebuie sa indeplinesti?

IFN-urile recente prezentate mai sus permit in mare parte accesari online. Adica, puteti sa solicitati usor un credit rapid online la aproape oricare dintre aceste societati. Platformele online permit calcularea costurilor implicate pentru imprumutul dorit.

Actele solicitate sunt putin – de regula se solicita actul de identitate si un extras de cont (ambele scanate ori fotografiate si upload-ate pe internet in sectiunea cererii de credit).

Alte conditii: varsta minima (variaza intre 18 si 25 de ani), venituri (unele IFN-uri solicita un venit minim per solicitant ori per membru de familie), cetatenie ori rezidenta. In privinta restantierilor, pozitiile noilor IFN-uri sunt oarecum impartite.

Unele IFN-uri consulta Biroul de Credit, altele nu o fac. Unele IFN-uri tin cont daca esti restantier, altele nu tin cont. Unele au ingaduinta pentru cei care si-au achitat restantele si au in prezent un venit stabil.

Inca o noutate sesizata de noi la aceste IFN-uri recente este posibilitatea de accesare a unui credit. Pe langa accesarea online, aceste societati mai pun la dispozitia clientilor si accesarea prin telefon ori prin SMS. Este adevarat ca acest lucru este permis doar clientilor aflati cel putin la a doua accesare.

In fine, dupa parerea noastra, accesarea online este cea mai la indemana, tinand cont si de informatiile pe care le pot avea la dispozitie clientii pe platformele online ale IFN-urilor. Caci sa nu uitam esentialul, un om informat este mai bogat decat un om neinformat.

Citeste si  5 lucruri importante despre creditele non-bancare

Care sunt neajunsurile?

Ce ar putea sa-ti dea batai de cap cu aceste credite sunt costurile de obicei mari.

Si nu doar costurile sunt cele care te-ar putea indatora excesiv pe termen scurt, ci si penalizarile in caz de nerambursare.

Din nefericire, multi oameni acceseaza, disperati, fara sa citeasca cu atentie toate informatiile, fara sa citeasca contractul de imprumut. Si asa ajung in situatii dintre cele mai delicate, cand, nerambursand la timp, se trezesc ca au de plata sume foarte mari acumulate in decurs de cateva luni, din cauza dobanzilor penalizatoare mare.

Am vazut multe plangeri din acest punct de vedere in mediu online. Este pin internetul de cetateni care nu stiu cum au ajuns sa aiba datorii atat de mari. Fireste ca niciunul nu au citit despre consecintele neachitarii la timp a creditelor contractate.

Dupa ce soliciti imprumutul, in caz ca ti se aproba, banii iti sunt livratie fie intr-un cont bancar (de regula cel oferit prin extrasul de cont unde ti se verifica veniturile), fie in mana la ghiseul unei agentii a unei banci partenere. In cazul in care optezi pentru a ridica banii de la o banca, vei avea nevoie de buletin la tine, atunci cand te deplasezi pentru ridicarea banilor (vezi aici modalitati de accesare ale unui credit fara extras de cont).

Related Posts

Add Comment