You are here: Home Info IFN Mai poti contracta un credit daca te stergi din Biroul de Credit?

Mai poti contracta un credit daca te stergi din Biroul de Credit?

Multi oameni sunt dornici sa-si stearga informatiile din Biroul de Credit, insa, aceasta operatiune s-ar putea sa le blocheze accesul la un nou imprumut

Stergerea din Biroul de Credit s-ar putea sa-ti ingradeasca accesul la un nou credit, bancar ori nebancar.

Stergera din Biroul de Credit se poate face in anumite conditii, tinand cont de noua conjunctura privind protectia datelor cu caracter personal. intrata in vigoare in acest an.

Istoricul negativ este un impediment pentru multi clienti romani de a avea acces la un credit bancar. In ultima vreme, chiar si IFN-urile au devenit mai restrictive in privinta oferirii de credite pentru restantieri.

Pentru ca in Romania numarul restantierilor a depasit 600.000, va imaginati ca acesti oameni pot fi potentiali clienti, doritori de noi credite. Ei bine, se pare ca accesul lor la credite va fi din ce in ce mai dificil.

Am observat chiar si in piata nebancara multe modificari de strategii, multe schimbari de oferte, toate in sensul ingreunarii accesului la creditare. Se interzice accesul restantierilor la credite, se solicita venituri minime nete certe, se solicita vechime in munca si, unde e vorba de sume mai mari, se solicita garanti.

Biroul de Credit a devenit o sperietatoare in ultimii ani pentru cei ce doreau sa acceseze un credit bancar, ba chiar si pentru solicitantii de imprumturi nebancare. Odata ce ai fost inscris in Biroul de Credit, informatiile se pastrau acolo timp de patru ani, socotiti din momentul in care iti platisesti integral datoria catre banca.

Cum poti fi sters din Biroul de Credit?
Va voi prezenta felul in care poti fi sters din Biroul de Credit, in cazul in care ai ajuns acolo intamplatori ori in mod abuziv.

Citeste si  De ce apeleaza romanii la IFN-uri?

Regula de ‘patrundere’ in Biroul de Credit era simpla: ai intarzieri mai mari de 30 de zile la plata unei rate, atunci esti raportat, cu o notificare prealabila. Daca n-ai fost notificat (in acord cu contractul de credit – unde sunt bifate si tipurile de notificari), atunci raportarea se presupune ca s-a facut abuziv si poti sa soliciti stergerea datelor tale din Biroul de Credit.

Cand te duci la banca sa soliciti un credit, primul act pe care il semenezi este acordul de consultare a bazei de date a Biroului de Credit dar si acordul de a fi raportat catre BC in caz de neplata. Daca apari deja pe listele Biroului de Credit, adica esti rau-platnic, putin probabil ca vei putea sa iei un credit de la o banca. Banca te considera un client riscant si te va refuza.

Pentru rau-platnici, nu conteaza atat de tare stergerea din Biroul de Credit. Daca faci pasii necesari pentru stergerea din Biroul de Credit, s-ar putea ca banca sa te refuze pentru ca nu iti va putea urmari trecutul tau de client in Biroul de Credit. Asadar, e cu dus si intors stergerea din Biroul de Credit.

Stergerea din Biroul de Credit este o procedura care se deruleaza prin intermediul juristilor, asadar o procedura care te va costa cu siguranta. Din cate am bagat noi de seama (vazand mai multe oferte), stergerea din Biroul de Credit te va costa intre 1000 si 3000 de lei.

Cum procedati ca sa demarati procesul de stergere din Biroul de Credit? Apelati la un avocat specializat in litigii financiare. Exista astfel de avocati si la o simpla cautare ii gasiti. Sunt din ce in ce mai numerosi in ultima vreme.

Citeste si  Imprumut IFN pentru firme cu transfer in contul bancar

Evident, daca nu ai de unde sa platesti acesti bani, poti apela oricand la o Institutie Financiara Nebancara. Acest lucru este valabil in cazul in care sumele de bani de care ai nevoie nu sunt atat de mari. IFN-urile care acorda credite restantierilor nu ofera imprumuturi in cuantum ridicat. De regula, sumele maxime de bani ce pot fi astfel accesate nu depasesc 3.000 de lei (oricum, mai mult de 1000 de euro nu o sa gasiti).

Dar, trebuie sa stiti ca nu toate IFN-urile acorda credite restantierilor. Multe IFN-uri verifica Biroul de Credit. si nu acorda credite celor cu un scoring negativ. Acele societati nebancare ce nu verifica Biroul de Credit practica si cele mai mari dobanzi din piata pentru produsele lor din oferta.

Informatiile din Biroul de Credit se sterg dupa patru ani, socotiti din momentul in care ti-ai onorat obligatiile de plata catre institutia (banca ori IFN) care te-a raportat.

Daca te intrebi cum iti poti imbunatatii scoringul in Biroul de Credit, afla ca, orice credit pe care l-ai avut este raportat catre aceasta firma (BC). Daca imprumutul pe care l-ai avut a decurs normal, bancara ori IFN-ul va trimite catre Biroul de Credit si informatiile pozitive. Asadar, in timp, poti sa-ti imbunatatesti scoringul din BC, in functie de felul in care evoleaza relatia ta cu institutiile financiare la care apelezi.

Asadar, revenind la stergerea din Biroul de Credit, poti sa soliciti o stergere a istoricului tau negativ din Biroul de Credit daca poti face dovada ca banca nu te-a anuntat cu macar 15 zile inainte de raportare. Apoi, poti sa apelezi la o firma care sa deruleze in numele tau aceasta operatie de stergere din Biroul de Credite.

Acorda o nota, daca ti-a placut!
[Total: Average: ]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies