You are here: Home Info credite nebancare Restantierii bancilor doresc credite nebancare

Restantierii bancilor doresc credite nebancare

Restantierii sunt multi, iar multi dintre ei aspira la creditele nebancare de la IFN-uri

Se cunoaste deja ca pe piata din Romania s-a strans un numar mare de restantieri, peste 700 de mii, iar acest numar nu pare a fi in scadere, dimpotriva. Se pare ca intr-un singur an, numarul restantierilor la bancile din Romania a crescut cu peste 45 de mii, iar multi dintre acesti restantieri sunt posesorii creditelor ipotecare in franci elevetieni.

Evident, lucrurile se vor mai aseza in privinta creditelor in franci elvetieni, cel putin dupa ce se vor incheia negocierile intre clientii Volskbank si Banca Transilvania, fapt ce va reduce semnificativ numarul imprumutatilor in franci. Pe de alta parte, cred ca aceasta oferta pozitiva a Bancii Transilvania pentru clientii fostei Volskbank, va stimula si celelalte banci sa ia o pozitie vis-a-vis de creditele in franci elvetieni.

Urmare a socului valutar suferit de francul elvetian, restantele in aceasta moneda considerata exotica, au crescut cu peste 21%.

Asadar, avem restantieri, si multi, iar multi dintre ei spera la obtinerea unor sume de bani din creditele nebancare, produse financiare aflate in portofoliul Institutiilor Financiare Nebancare (IFN), catalogate drept facile.

Este clar ca aceste statistici privind restantierii sunt cunoscute si de catre IFN-uri, iar multe dintre aceste societati chiar mizeaza pe o astfel de clientela, cu riscurile de rigoare. Insa, cu toate riscurile, exista IFN-uri in piata ce au produse speciale pentru restantieri – credite rapide nebancare pentru rau-platnici. Asadar, oferte pentru persoanele datornice la banci, cei inscrisi in Biroul de Credit si in Centrala Riscurilor Bancare drept restantieri, cu un trecut negativ legat de creditare.

Ofertele din piata suna frumos la prima vedere, mai ales cele ce se doresc a fi surse de informatii, insa, cand analizezi optiunile pe care le ai, observi ca nu prea gasesti multe variante de credite nebancare pentru restantieri.

Sloganuri de genul „credite rapide pentru restantieri ori rau-platnici” sunt, dar, in realitate, chiar si IFN-urile isi selecteaza acesti clienti cu restante la creditele bancare. Spre exempu, unele IFN-uri analizeaza natura datoriei, altele se uita la buna-credinta a restantierului, altele la suma restanta, s.a.m.d. .

Spre exemplu, cei de la Provident spun ca ei iau in considerare toate cererile de imprumut, indiferent daca ai fost refuzat de alte institutii, insa, se asigura ca ai posibilitatile financiare de a rambursa imprumutul solicitat.

Singura societate nebancara din piata care spune clar ca acorda credite nebancare si restantierilor este Viva Credit. Aceasta societate este specializata in creditul pana la salariu, insa, de la Viva poti accesa sume mici de bani. Pentru sume mai mari de bani, singura solutie pentru restanatieri, raman creditele cu ipoteca, adica cele pentru care prezinti o garantie ipotecara, ale caror cerinte se rezuma la actele de proprietate si la actul de identitate, veniturile si trecutul financiar nefiind cerinte obligatorii.

Deci, iata ca am identificat totusi in piata doua sectoare care acorda credite nebancare rapide pentru restantieri, anume, societatile nebancare ce acorda microcredite (sume mici de bani pe termen scurt) si cele ce acorda credite ipotecare (sume de bani garantate cu o ipoteca).

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies