You are here: Home Info credite rapide Imprumuturi rapide dar riscante pentru restantieri

Imprumuturi rapide dar riscante pentru restantieri

IFN-urile isi asuma un risc atunci cand acorda credite nebancare rapide personalor rau-platnice

Daca va imaginati ca la nivelul anului 2015, societatile financiare nu-si mai asuma vreun risc, sa stiti ca gresiti. In special la acordarea de imprumuturi rapide catre restantieri, riscurile pe care aceste societati si le asuma, sunt mari.

Acum, nu toti restantierii sunt clienti de rea credinta. Exista situatii si situatii, nu trebuie sa generalizam in acuzatii inutile. Sunt personale care din motive care n-au tinut de vointa lor au avut probleme in a-si rambursa imprumutul, fapt ce le-a atras inscrierea in Biroul de Credit si „calitatea” de restantier.

Valul de credite acordate in anii anteirori crizei a determinat o crestere a restnatierilor in Romania, multe persoane dintre cele care accesasera credite doar cu buletinul, nemaireusind sa-si plateasca ratele au devenit restantieri. Acestor clienti bancile nu le-a mai imprumutat bani. Din acest motiv, oamenii au inceput sa caute u disperare surse de finantate, indreptandu-se catre IFN-uri.

Avand in vedere ca numarul acestor persoane a crescut vizibil, societatile nebancare s-au reorientat si ele, multe adresandu-se aproape direct direct restantierilor cu oferte speciale.

Fie ca este vorba de IFN-uri independente, fie de IFN-urile ce fac parte din aceleasi grupuri financiare cu bancile comerciale, solutiile au inceput sa apara pentru vechii datornici ai bancilor. Celor restantieri le-au fost rezervate insa, produse mai scumpe, chiar daca sunt acordate in conditii mult mai lejere.

Evident, acest concept de imprumuturi rapide pentru restantieri nu se aplica la toate societatile nebancare, dimpotrivita, putem spune ca exceptiile de la regula sunt societatile care acorda acestor persoane credite si nu invers.

Imprumuturi permisive s-au mai acordat, insitutiile financiare, bancile si IFN-urile facand diverse favoruri clientilor, insa, de regula conditia primordiala pentru acordarea unui credit este aceea de a nu fi inscris in Biroul de Credit ca rau-platnic.

Cand vine vorba de restantieri, chiar si cele mai permisive IFN-uri sunt reticente. Spre exemplu, Provident, una din cele mai vizibile societati nebancare din piata, in ciuda aparentelor de lejeritate in acordarea de imprumuturi rapide, are clar o politica anti-restantieri. In fapt, ca sa fim precisi, cei de la Provident, ne spune ca ei analizeaza toate cazurile, chiar daca esti sau nu restantieri, si in functie de situatie, vor lua o hotarare, daca-ti acorda sau nu imprumutul. Candva vazuesem o discutie mai ampla pe acest subiect, in care se transmitea ca, atata timp cat restanta s-a „infaptuit” dintr-un accident ori dintr-un motiv foarte bine intemeiat, atunci societatea nebancara va lua in considerare aceste lucruri si va acorda creditul.

Solutia initiala pentru un restantier de a face rost de imprumuturi rapide este apelarea la societatea financiara, banca ori IFN, la care a inregistrat respectiva restanta. Daca nu este incheiat definitiv dialogul, poate obtine o refinantare a creditului initial care sa-i permita respectivului client atat o achitare a imprumutului initial, cat si un surplus de bani pe care si-l dorea.

In general, daca este vorba de sume mici de bani, societatile nebancare mai trec cu vederea si accepta si restantieri, insa, cazurile acestea nu sunt prea numeroase.

Oricum, in 2015, persoanele cu un istoric negatic, adica cu un scoring negatic in Biroul de Credit, asa-numitii restantieri, au totusi posibilitati de a face rost de bani apeland la imprumuturi rapide.

Iata si cateva solutii clare de creditare:

– Viva Credit, accepta clar restantierii, transmitand vizibil pe platforma online faptul ca acorda imprumuturi rapide acestui segment de clienti. Insa, pentru asigurare, deci pentru acoperirea riscurilor, intarzierea la plata a acestor credite rapide pana la salariu, marca inregistrata Viva Credit, solicita 1,25% pe zi penalizare. Aceasta este cu adevarat o metoda usturatoare pentru cei ce s-ar gandi sa nu mai ramburseze imprumutul.

– Credius, este o alta societate nebancare ce acorda imprumuturi rapide pentru restantieri in 2015. La Credius, apeland la credite fara adeverinta, poti face rost de bani. Este adevarat ca, in acest caz, dobanda este cu 10 puncte procentuale mai mare, decat in cazul in care ai avea posibilitatea de a arata o adeverinta de venit, insa, cand este vorba de o situatie urgenta, este clar ca si aceasta poate fi o optiune. Credius, prin creditele sale de baza, „Cel mai cel”, Do-do” si creditul pentru pensionari, ofera clientilor si variantele fara adeverinta de venit, fapt ce simplifica mult procesul de creditare si foera si rau-platnicilor sansa de a face rost de bani.

– Ferratum este o societate nebancara intrata in piata pe segmentul de imprumuturi rapide, variatiunile produsului lor de baza – microcreditul – fiind multiple. La nivelul lui 2015, Ferratum acorda credite si restantierilor, in aceleasi conditii enumerate de noi mai sus, anume restantele lor sa nu fi fost mari, sa fi fost achitate intr-un timp rezonabil, iar motivul intarzierilor sa fi fost unul independent de vointa respectivului client.

– iCredit este o alta societate nebancara ce promite credite rapide doar cu buletinul. In acest caz, putem interpreta ca sunt acceptati si restantierii. Creditul de nevoi personale de la iCredit este acordat totusi, in urma prezentarii a doua documente: buletin de identitate si adeverinta de venit, Deci, pentru a va edifica cu privire la acordarea de credit catre restantieri, trebuie sa solicitati mai multe detalii de la respectiva societate.

In final, concluzia noastra este ca, si in 2015, restantierii pot apela la imprumuturi rapide nebancare.

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies