You are here: Home Info credite nebancare Imprumuturi nebancare – conditii de acordare

Imprumuturi nebancare – conditii de acordare

Daca va intrebati care sunt conditiile generale de acordare ale acestor imprumuturi nebancare, noi avem raspunsul

Institutiile Financiare Nebancare sunt societati ce acorda imprumuturi nebancare in confortmitate cu legislatia in vigoare, mai precis, ele isi desfasoara activitatea in acord cu legea nr. 93/2009, dar si cu regulamentele emise de BNR pe acest segment.

IFN-urile acorda mai multe tipuri de imprumuturi, printre care: credite de consum, ipotecare, imobiliare, microcredite, finantare de tranzactii comerciale, factoring, scontare si oferfetare. Tot ca activitati desfasurate de IFN-ur, regasim si: leasingul financiar, emiterea de garantii, acordarea de credite cu primire bunurii drept gaj, acordarea de credite catre membrii asociatiei fara scop patrimonial, alte forme de finantare.

Conditiile generale de acordare pentru imprumuturile nebancare sunt urmatoarele:

– varsta cuprinsa intre 21 si 69 de ani;
– domiciliul in Romania;
– buletinul care sa certifice cetatenia si domiciliul;
– o dovada a unui venit minim stabil pe perioada derularii imprumutului.

In cazul IFN-urilor ce acorda imprumuturi nebancare rapide, conditiile de acordare sunt simplificate, reducandu-se in fapt la doua acte: buletin si un extras de cont. Insa, chiar si la acele IFN-uri se verifica existenta unui venit minim care sa garanteze rambursarea in bune conditii a creditului, precum si limitele de varsta care se invart in jurul intervalului amintit mai anterior.

Iata care sunt actele necesare pentru accesarea unui imprumut Provident – una din cele mai vizibile IFN-uri din piata:

– buletinul de identitate;
– dovada de venit, fie fluturas de salariu, fie cupon de pensie;
– extras de cont, daca optezi pentru aceasta modalitate de a primi banii imprumutati.

Citeste si  Imprumut cu aprobare pe loc. E mai rapid pe card?

De asemenea, pe langa aceste acte necesare, Provident mai impune si alte conditii pentru acordarea unui credit: sa ai o varsta de minim 18 ani si un venit minim stabil de 300 de lei. De asemenea, daca esti inscris in Biroul de Credit ca rau-platnic, va fi dificil sa obtii un imprumut de la Provident, exista insa situatii cand Provident acorda credite si unor astfel de persoane, insa, doar in anumite cazuri specifice, ca de exemplu o restanta mica la o rata ce a fost stinsa sau alte situatii de gen.

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies