You are here: Home Info credite nebancare Cum va evolua piata creditelor nebancare in 2017

Cum va evolua piata creditelor nebancare in 2017

Se pare ca in 2017, creditele nebancare vor avea mai mult aplomb pe latura lor de achizitie

Dupa parerea noastra, piata creditelor nebancare in 2017 va avea o evolutie constanta, cu o usoara crestere probabil pe partea de achizitie.

Noi estimam ca vor creste usor creditele destinate achizitiilor, creditele din magazinele online. Oamenii sunt din ce in ce mai tentati sa cumpere online, iar magazinele pun la bataie oferte financiare avantajoase impreuna cu partenerii lor financiari – IFN si banci.

Deja acest segment de credite nebancare a luat amploare, cu siguranta si in 2017 se urma trendul ascendent. Creditele nebancare accesate in urma cumparaturilor online cu siguranta vor castiga teren in interesul romanilor. Este un fapt firesc, tinand cont de felul in care creste aceasta piata a vanzarilor online.

Oricum, estimam chiar o crestere a creditelor nebancare directe pentru achiziti online, in detrimentul cardurilor de credite. Cardurile de credit deja au pierdut teren in piata.

Un alt aspect important pe care trebuie sa-l avem in vedere pentru anul 2017 este cel al usurintei de accesare a creditelor bancare. Aici deja vom vedea cum se vor pozitiona IFN-urile, pentru a-si contura segmentul de clienti. Evident se va marsa in continuare pe restantieri, pe cei inscrisi in Biroul de Credit ca rau-platnici, cei carora bancile nu le acorda imprumuturi. De asemenea, s-ar putea sa mai intalnit o forma de largire a interesului IFN-urilor in mediul rural. Acolo este inca un vid financiar, pe care bancile nu se grabesc sa-l acopere. IFN-urile au inceput firav. Deci, e loc de o dezvoltare sustinuta in mediul rural pentru creditele nebancare.

Una peste alta, in 2017 cu siguranta vor fi schimbari in piata financiara, deja se anuntau din 2016 unele tendinte, cum a fost cea legata de acordul pe care multe banci l-a realizat cu ANAF-ul pentru verificarea veniturilor clientilor.

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies