You are here: Home Info credite nebancare Credite nebancare cu sau fara garantii?

Credite nebancare cu sau fara garantii?

Cu siguranta prima optiune a clientilor ce cauta credite nebancare, este cea a produselor fara garantii

Cu cativa ani in urma, circulau pe internet indeosebi, diverse povesti despre persoane ce au contractate credite cu garantii, si au pierdut respectiva garantie, din varii motive. Pentru ca aceste intamplari erau incarcate de emotie, oamenii au inceput sa ocoleasca pe cat posibil creditele garantate.

Nici creditele bancare cu garantii nu au fost mai favorizate, avand si ele aceeasi soarta. Asadar, clientilor le era teama sa isi puna casa garantie pentru un imprumut, de frica sa nu ramana fara ea.

Evident, intamplari nefericite pot fi, insa, asta nu inseamna ca trebuie sa ne ferim de creditele garantare, indeosebi de cele ipotecare.

De ce sa apelam la creditele cu garantii? Pentru ca sunt mult mai ieftine! Dobanda creditelor cu garantii este una foarte mica, in comparatie cu cea a creditelor fara garantii.

Creditele fara garantii, in special cele nebancare, sunt scumpe. Iar din categoria creditelor nebancare fara garantii, cele rapide, au dobanzile cele mai mari. Asadar, oamenii ar avea niste motive bine intemeiate sa se orienteze catre imprumuturile cu garantii.

Creditele nebancare fara garantii, cum spuneam mai sus, sunt de regula impartite in doua mari categorii: cele de nevoi personale acordate pe perioade mai lungi si cu cerinte mai apropiate de cele ale bancilor si cele rapide – imprumuturi facile cu cerinte minime, dar cu dobanzi foarte mari (citeste mai multe informatii despre aceste produse financiare). Aceste credite rapide sunt indicat a fi accesate doar in situatiile limite, in niciun caz nu sunt produse pe care sa te bazezi pentru o plimbare la mare, ori pentru a-ti cumpara haine.

Citeste si  5 motive pentru a apela la creditele nebancare

Asadar, prima motivatie pe care a-i avea-o de a accesa credite cu garantii, ar fi cea legata de dobanda. O alta motivatie sau avantaj, ar fi cel legat de venituri. De regula, societatile ce acorda credite cu garantie ipotecara, fie ele banci ori IFN-uri, nu mai pun accentul pe adeverintele de venituri, cand vine vorba de conditiile de eligibilitate. De regula, conditia minima este aceea ca imprumutul sa fie un anumit procent din valoarea ipotecii pe care o aduci drept garantie.

Care ar fi motivele pentru care ar trebui sa ai grija sau sa fi atent atunci cand accesezi astfel de credite? In primul rand, trebuie sa te asiguri ca iti vei mentine veniturile actuale pe perioada creditului, astfel incat sa nu te trezesti in imposibilitatea de plata a ratelor, fapt ce va atrage dupa sine pierderea garantiei. In al doilea rand, trebuie sa stii ca daca vei garanta cu casa un imprumut, casa respectiva iti va fi blocata pe perioada imprumutului, deci vei avea niste limitari in privinta respectivei proprietati care s-ar putea sa nu-ti convina la un moment dat.

Una peste alta, creditele nebancare cu sau fara garantii pot rezolva un impediment financiar, insa, cu siguranta nu-ti vor rezolva problemele financiare pe termen lung. Sugestia noastra este sa te informezi temeinic si sa iei in calcul toate aspectele. Nu trebuie sa mizati doar pe un loc de munca actual stabil, caci niciodata nu poti sti ce se intampla in viitor. Orice fluctuatie in acest sens te poate perturba financiar, iar daca ajungi in imposibilitatea de a nu putea sa-ti respecti contractul de credit, cu siguranta lucrurile vor degenera.

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies