You are here: Home Info credite nebancare Cand si de ce apelam la creditele nebancare

Cand si de ce apelam la creditele nebancare

Pentru aceia dintre voi care se intreaba cand si cum pot accesa credite nebancare, iata cateva informatii utile

Multi dintre cei ce cauta sa se imprumute, isi pun intrebarrea daca este in regula sa apeleze la creditele nebancare.

Exista circumspectie, exista neincredere si mai ales, exista povesti. Parerea unora care n-au avut experiente tocmai placute cu aceste produse financiare, pot determina retineri din partea celor ce si-ar dori asemenea cai de acces catre o suma de bani.

Evident, nimic nu este perfect, si nici despre creditele nebancare nu putem spune ca sunt perfecte. Fiecare domeniu are problemele lui, cum de altfel exista si clienti cu problemele lor si cu gradul lor de intelegere.

De regula, cele mai multe probleme aparute in partea clientilor, cele care si genereaza o serie de pareri negative, deriva din necunoasterea conditiilor de creditare, dintr-o slaba informare.

Noi am sustinut mereu (si o sa continuam sa o facem) ca cel mai bun mijloc de a obtine un imprumut curat, fara batai de cap ulterioare, este pur si simplu o buna informare prealabila. Trebuie sa stii cateva lucruri esentiale, inainte de a aplica pentru un credit, indiferent daca este bancar ori nebancar: conditiile de eligibilitate, costuri, garantii (daca exista), comisioane, penalitati.

Cand nu te mai ajungi cu banii din cauza unei probleme ivite pe neasteptate, poti sa apelezi la un imprumut. Gestionarea banilor nu este la indemana oricui, daca nu are niste cunostinte minime de economie, dar cu rabdare si cu o corecta informare, fiecare dintre dumneavoastra poate dobandi asemenea capacitati. Daca bunicii nostri puteam sa-si calculeze veniturile si cheltuielile astfel incat sa nu ajunga la un imprumut, in zilele noastre, asemenea calcule cu greu se mai pot anticipa. Motivul principal este evolutia, evolutie care ne conduce la consum, de multe ori excesiv. Insa, sunt si situatii neprevazute, cand un imprumut poate fi gura de salvare.

Citeste si  Credit nebancar urgent prin AXI

Este important de retinut ca majoritatea creditelor nebancare sunt produse accesibile in caz de nevoie, datorita accesarii rapide si conditiilor lejere impuse de societatile ce le au in portofoliu (mai multe detalii gasiti AICI).

Documentele solicitate de IFN-uri pentru acordarea de credite nebancare se rezuma la actul de identitate si la o dovada de venit (extras de cont, adeverinta de venit, fluturas de salariu). Mai sunt societati ce solicita si alte documente: acord de consultare BC, CRB, adeverinta de venit pe anul anterior, copie dupa cartea de munca, etc.

Un avantaj al creditelor nebancare il reprezinta si existenta ratelor fixe, desi, in ultima vreme si bancile opteaza pentru aceasta varianta, mult mai atractica pentru clienti. Pentru ca, in general creditele nebancare se acorda in lei, daca avem si rate fixe, nu mai depindem de cursul valutar, ori de alte variatii economice.

Foarte putine IFN-uri percep comisioane. Acesta este inca un avantaj pe care-l trecem in dreptul imprumuturilor nebancare. Pentru ca in ultimii ani, au fost numeroase discutii legate de comisioanele (abuzive, neabuzive) percepute de banci, oamenilor le este teama cand aud de comisioane, acesta fiind si motivul pentru care IFN-urile opteaza de regula pentru lipsa lor.

Cele mai cunoscute IFN-uri din piata, merg pe varianta de rate fixe, fara comisioane. Aceasta parte ii atrage pe romani sa acceseze fara teama credite nebancare, pentru ca stiu in primul rand la ce sa se astepte si sunt convinsi ca nu vor avea surprize neplacute cu variatii de costuri.

Unul din dezavantajele majore ale creditelor nebancare o reprezinta penalitatile. De regula, penalitatile sunt mari, si daca intarzii cu plata ratelor, poti sa ajungi la niste sume restante foarte mari. O logica exista in aceste penalizari, pentru ca si riscurile asociate acestor produse financiare sunt mari, caci altfel ele n-ar fi accesibile unei atat de largi categorii de cetateni.

Citeste si  Cum va evolua piata creditelor nebancare

Un alt aspect de care se tine cont la accesarea creditelor nebancare este cel al istoricului de creditare al clientului, Sunt IFN-uri care nu tin cont ca ai un istoric negatic, deci ca esti inscris in Biroul de Credite cu restante. Acest fapt reprezinta cu siguranta un punct forte care- determina pe unii clienti sa apeleze la societatile nebancare.

Un alt punct important pro credite nebancare il reprezinta accesarea. Pentru ca majoritatea IFN-urilor permit accesarea online, practic tot procesul derulandu-se comod si confortabil, fara deplasari, clientilor le este foarte usor sa faca rost de bani intr-un timp scurt, fara complicatii.

Iata si cateva exemple de societati nebancare care indeplinesc aceste conditii optime de accesare pentru credite:

– creditul Allegro, un credit oferit de Purple Financial Services IFN, simplu de accesat si mai ales rapid;
– creditul Extra Simplu oferit de IFN Extra Finance, este un produs adresat persoanelor ce cauta sa se imprumute usor, fara garantii si fara ipoteca.
– creditul de nevoi personale de la Provident, un produs nou, ce se adreseaza clientilor ce doresc sa imprumute sume mai mari de bani, intre 6.000 si 10.000 de lei, cu rambursare lunara.

Evident, acestea sunt doar cateva exemple de credite nebancare, in piata sunt numeroase astfel de oferte, totul este sa va informati corespunzator.

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies