You are here: Home Info credite nebancare 5 motive pentru a apela la creditele nebancare

5 motive pentru a apela la creditele nebancare

Sunt situatii in care accesarea unor credite nebancare optime te pot scoate dintr-un impas financiar

Pentru ca de multe ori suntem stramtorati financiar si de regula nici nu prea ne vine sa apelam la cei din jur pentru un astfel de ajutor, ne indreptam vrand-nevrand catre institutiile financiare, banci ori IFN-uri.

Stim ca exista pareri preconcepute despre aceste credite nebancare, in sensul in care, ni se spune de multe ori ca sunt scumpe si uneori chiar lipsite de fair-play, de aceea noi ne-am gandit sa va aratam si partea plina a paharului, anume, motivele pentru care puteti sa apelati la aceste produse financiare.

Sunt foarte multe povesti care circula pe internet despre persoane ce s-au imprumut la IFN si au ajuns datori vanduti. Sunt multe povesti despre o serie de tragedii, care mai de care mai impresionante legate de astfel de imprumuturi. Ei bine, uneori trebuie sa analizam la rece ce se intampla, sa fim cu picioarele pe pamant si sa vedem toate asepectele, inainte de a da crezare unei opinii sau alteia. In primul rand, fiecare dintre aceste povesti au in prim-plan actiunea de creditare, iar finalul se sfarseste printr-o nerambursare, ori o intarziere a acesteia. Evident, IFN-urile, ca si bancile, functioneaza pe profit, ca orice societate comerciala in fapt. Astfel ca, orice nerambursare inseamna pierdere, de aceea, se purcede la masuri de recuperare a pierderilor, indiferent de situatie. Diferenta dintre banca si IFN este ca IFN-ul nu tine depozit, iar pierderile se directioneaza catre buzunarele patronilor, pe cand la banci, acestea pot fi suportate in parte cu deponentii. In fine, revenind la aceste povesti legate de nerambursare, va spunem clar ca, este bine sa va informati temeinic inainte de a accesa un credit, indiferent ee natura lui, indiferent daca este unul bancar sau nebancar. Fiti siguri ca ati inteles cat costa acest imprumut, care sunt conditiile, cum variaza dobanda in timp, si mai ales, care sunt costurile de penalizare. De asemenea, cititi cu atentie despre ceea ce se intampla in cazul in care nu mai aveti posibilitatea de a rambursa respectivul credit si cum puteti face o eventuala reesalonare; discutati cu finantatorul inainte de semnarea contractului de credit pe aceasta tema.

Citeste si  Un credit IFN cu o alta abordare

Si acum, sa revenim la cele 5 motive pe care noi vi le vom oferi, motive pentru a apela la creditele nebancare:

1. conditii de accesare lejere;
2. timpi de acordare redusi;
3. documente putine;
4. costuri fixe – de regula IFN-urile au dobanda fixa, iar comisioanele sunt clar mentionate, fara posibilitate de variatii ale acestor costuri in timp, cu exceptia reesalonarii sau neplatii la timp a ratelor;
5. sunt acceptati si restantierii pentru o serie de oferte din cadrul creditelor nebancare.

Retineti insa partea esentiala din ceea ce am dorit nou sa transmitem mai sus: informati-va temenic inainte de a apela la creditele nebancare ori bancare.

Pentru ca v-am dat motivele pentru care a-ti putea contracta un credit nebancar, iata si cateva motive care v-ar putea face sa va razganditi:

  • costuri mare
  • dobanzi penalizatoare mari

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies